Need Help: Comanche 3 on Windows XP

GEC: Discuss gaming, computers and electronics and venture into the bizarre world of STGODs.

Moderator: Thanas

Post Reply
Guest

Need Help: Comanche 3 on Windows XP

Post by Guest » 2003-04-11 10:26am

I recently tried Comanche 3 (a trully classic, if you will) on my IBM R32 Laptop using Windows XP, and guess what, the game didn't even install under XP. I have changed the compatibility mode to Win 95 and it didn't help. As last resort, I copied the whole CD to a folder, use DOS command SUSBT to assign a drive letter to that particular folder, then modified all memory settings of the installation executable (cannot be done from CD since windows said the file is read only so memory settings cannot be modified), yet it didn't help either.

Could someone help me?

PS: Microsoft sucks (duh)

User avatar
Faram
Bastard Operator from Hell
Posts: 5270
Joined: 2002-07-04 07:39am
Location: Fighting Polarbears

Post by Faram » 2003-04-11 10:54am

Strange it installed just fine for me.

Sure you have admin rights on the laptop?
Is the game legit?

Subst don't fool any game under xp.

PS: If microsoft sux why use it?
[img=right]http://hem.bredband.net/b217293/warsaban.gif[/img]

"Either God wants to abolish evil, and cannot; or he can, but does not want to. ... If he wants to, but cannot, he is impotent. If he can, but does not want to, he is wicked. ... If, as they say, God can abolish evil, and God really wants to do it, why is there evil in the world?" -Epicurus


Fear is the mother of all gods.

Nature does all things spontaneously, by herself, without the meddling of the gods. -Lucretius

User avatar
Col. Crackpot
That Obnoxious Guy
Posts: 10063
Joined: 2002-10-28 05:04pm
Location: Rhode Island
Contact:

Post by Col. Crackpot » 2003-04-11 11:02am

you can post as a guest? how long has that been enabled?
"A mad person thinks there's a gateway to hell in his basement. A mad genius builds one and turns it on." -CaptianChewbacca

Kreshna Aryaguna Nurzaman
Jedi Council Member
Posts: 2230
Joined: 2002-07-08 07:10am

Post by Kreshna Aryaguna Nurzaman » 2003-04-11 11:19am

Col. Crackpot:

Frankly, I didn't realize that either. I just posted without noticing that the site didn't ask for logon.




Faram:

Comanche 3 worked? The game is completely legit, either. I have to admit that in Indonesia, it's so hard to find legitimate games. A sad fact, because pirated games come with no manual at all (real pain when you're a sim freak). But my Comanche 3 is legit. I bought it some years ago in a store that sold legit, fully boxed games (it's already out of business now. :( )

I do have admin rights on my laptop.

When I clicked INSTALL.EXE, the screen went black for a while, then it went back to my desktop. When I executed it in command prompt, all I've got was:

D:>INSTALL

D:>

Yup, the installer went back to the OS without doing anything.

Did you use Win95 compatibility mode? My WinXP Home came preinstalled with my IBM R32 laptop. Should I reinstall? I have standard MS Office, IBM Utilities, MS SQL Server, Visual Studio 6.0, Norton Antivirus 2002, and Oracle DB Server Personal Edition. I've stopped *every* services before installing, still it didn't work.

User avatar
Faram
Bastard Operator from Hell
Posts: 5270
Joined: 2002-07-04 07:39am
Location: Fighting Polarbears

Post by Faram » 2003-04-11 11:28am

Ehh :blush:

I am gona sit in my corener and shut up.

I have Commance 4....

Sorry
[img=right]http://hem.bredband.net/b217293/warsaban.gif[/img]

"Either God wants to abolish evil, and cannot; or he can, but does not want to. ... If he wants to, but cannot, he is impotent. If he can, but does not want to, he is wicked. ... If, as they say, God can abolish evil, and God really wants to do it, why is there evil in the world?" -Epicurus


Fear is the mother of all gods.

Nature does all things spontaneously, by herself, without the meddling of the gods. -Lucretius

Kreshna Aryaguna Nurzaman
Jedi Council Member
Posts: 2230
Joined: 2002-07-08 07:10am

Post by Kreshna Aryaguna Nurzaman » 2003-04-11 11:38am

Faram wrote:I have Commance 4....
No wonder. I ain't got no trouble with Comanche 4 either. Still, Comanche 3 plays better.

User avatar
phongn
Rebel Leader
Posts: 18484
Joined: 2002-07-03 11:11pm
Location: San Jose, CA
Contact:

Post by phongn » 2003-04-11 12:08pm

Looks like even the WXP virtual machine can't load it up. I can't see any instructions on how to do it online...
HAB | Rei Likes Pie | Vote Kynes! | SDN Senator | ASVS Great Old One c/o '98 | SB First One

Kreshna Aryaguna Nurzaman
Jedi Council Member
Posts: 2230
Joined: 2002-07-08 07:10am

Post by Kreshna Aryaguna Nurzaman » 2003-04-11 02:05pm

phongn wrote:Looks like even the WXP virtual machine can't load it up. I can't see any instructions on how to do it online...
I've been searching for the solution in the internet ad nauseam, and found nothing. WinXP's a bitch.

User avatar
phongn
Rebel Leader
Posts: 18484
Joined: 2002-07-03 11:11pm
Location: San Jose, CA
Contact:

Post by phongn » 2003-04-11 03:30pm

Kreshna Aryaguna Nurzaman wrote:
phongn wrote:Looks like even the WXP virtual machine can't load it up. I can't see any instructions on how to do it online...
I've been searching for the solution in the internet ad nauseam, and found nothing. WinXP's a bitch.
Strange, since XP has the best VDM of all of the NT OS's.
HAB | Rei Likes Pie | Vote Kynes! | SDN Senator | ASVS Great Old One c/o '98 | SB First One

Post Reply