Get your fill of sci-fi, science, and mockery of stupid people
* FAQ    * Search   * Register   * Login 
Want to support this site? Click

Quote of the Week: "A great civilization is not conquered from without until it has destroyed itself from within." - Will Durant, American historian (1885-1981)


All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 917 posts ]  Go to page Previous  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 37  Next
Author Message
 Post subject: Re: "Rate my Rig" thread PostPosted: 2012-07-14 02:11am
Offline
Jedi Master
User avatar

Joined: 2007-05-05 02:54pm
Posts: 1333
Location: Utah, bastion of Mormons, Minivans, and Jello
Even though you probably can't order anything off it, NewEgg is a good place to get reviews on products. Cheap-ass SSDs tend to die young on you. Which means you're out a fair chunk of change and you lost any data you didn't have backed up.

Unless you plan on doing fairly hardcore gaming you can scale back the video card to 1 gig of memory instead of 2 gig. 1 gig is enough to run anything out there on respectable settings, 2 gig is just going overboard. It'll be more than five years before you need 2 gig to run a game at a reasonable framerate, I'm guessing. I'm using a 1 gig card and it meets my needs very admirably.



Image
Created by Instant Sunrise.

Top
 Profile  
 Post subject: Re: "Rate my Rig" thread PostPosted: 2012-07-14 05:56pm
Offline
Jedi Council Member
User avatar

Joined: 2004-01-31 04:48am
Posts: 1915
Location: In Rose's room, looking at a tiny floating whale
Yeah, I've got a 1GB Geforce GTX 560Ti, and it'll run pretty much anything at a good framerate at high settings with AA, AF, etc. at 1920x1080. I used to have a 1.75GB GTX 275, but I never played a game that came anywhere close to filling the framebuffer, not even GTAIV.



Image
どうして?お前が夜に自身を触れるから。
Long ago in a distant land, I, Aku, the shape-shifting Master of Darkness, unleashed an unspeakable evil, but a
foolish samurai warrior wielding a magic sword stepped forth to oppose me. Before the final blow was struck, I
tore open a portal in time and flung him into the future, where my evil is law! Now, the fool seeks to return to
the past, and undo the future that is Aku... -Aku, Master of Masters, Deliverer of Darkness, Shogun of Sorrow

Top
 Profile  
 Post subject: Re: "Rate my Rig" thread PostPosted: 2012-07-18 07:32am
Offline
Sith Acolyte
User avatar

Joined: 2007-06-19 12:48pm
Posts: 5299
Location: Grazing on Hungarian steppes
Quick question: What does this do excatly?

Is this essentially a replacement for your average 3G dongle? Or does it do more? For example, can it receive GPS data and allow my laptop to function as a GPS navigator?



Dungeon Keeper 3, under a different name, in the works. On kickstarter.

Top
 Profile  
 Post subject: Re: "Rate my Rig" thread PostPosted: 2012-07-18 09:52am
Offline
Rebel Leader
User avatar

Joined: 2002-07-03 11:11pm
Posts: 18426
Location: Mountain View, CA / Chicago, IL
Zixinus wrote:
Quick question: What does this do excatly?

Is this essentially a replacement for your average 3G dongle? Or does it do more? For example, can it receive GPS data and allow my laptop to function as a GPS navigator?

It replaces a dongle, yes, and can use a built-in antenna for better reception. It does not include GPS.



HAB | Rei Likes Pie | Vote Kynes! | SDN Senator | ASVS Great Old One c/o '98 | SB First One

Top
 Profile  
 Post subject: Re: "Rate my Rig" thread PostPosted: 2012-07-18 02:49pm
Offline
Sith Acolyte
User avatar

Joined: 2007-06-19 12:48pm
Posts: 5299
Location: Grazing on Hungarian steppes
Is there a module that can give me GPS signal reception?



Dungeon Keeper 3, under a different name, in the works. On kickstarter.

Top
 Profile  
 Post subject: Re: "Rate my Rig" thread PostPosted: 2012-07-18 04:11pm
Offline
Rebel Leader
User avatar

Joined: 2002-07-03 11:11pm
Posts: 18426
Location: Mountain View, CA / Chicago, IL
Zixinus wrote:
Is there a module that can give me GPS signal reception?

Yeah, if you look on eBay there's tons of mini-PCIe WWAN modules with GPS reception (but you'll need to figure out the antenna situation depending on your laptop). You can also just get a USB GPS unit.

EDIT: that ThinkPad WWAN module might have GPS functionality but it doesn't list it in the technical specs; many WWAN cards do.



HAB | Rei Likes Pie | Vote Kynes! | SDN Senator | ASVS Great Old One c/o '98 | SB First One

Top
 Profile  
 Post subject: Re: "Rate my Rig" thread PostPosted: 2012-07-18 04:58pm
Offline
Sith Acolyte
User avatar

Joined: 2007-06-19 12:48pm
Posts: 5299
Location: Grazing on Hungarian steppes
phongn wrote:
Zixinus wrote:
Is there a module that can give me GPS signal reception?

Yeah, if you look on eBay there's tons of mini-PCIe WWAN modules with GPS reception (but you'll need to figure out the antenna situation depending on your laptop). You can also just get a USB GPS unit.

EDIT: that ThinkPad WWAN module might have GPS functionality but it doesn't list it in the technical specs; many WWAN cards do.


I'm looking at cards. There is only one WWAN module made by Sony Ericsson that supposedly has GPS capability. So I don't understand it.



Dungeon Keeper 3, under a different name, in the works. On kickstarter.

Top
 Profile  
 Post subject: Re: "Rate my Rig" thread PostPosted: 2012-07-19 10:24am
Offline
Rebel Leader
User avatar

Joined: 2002-07-03 11:11pm
Posts: 18426
Location: Mountain View, CA / Chicago, IL
Don't understand what?



HAB | Rei Likes Pie | Vote Kynes! | SDN Senator | ASVS Great Old One c/o '98 | SB First One

Top
 Profile  
 Post subject: Re: "Rate my Rig" thread PostPosted: 2012-07-19 12:40pm
Offline
Sith Acolyte
User avatar

Joined: 2007-06-19 12:48pm
Posts: 5299
Location: Grazing on Hungarian steppes
phongn wrote:
Don't understand what?


Well, the module should be the same one that I linked previously. It has the same picture and part number (0A36186).

So, overall, I'm confused about the sub-second detail. I think I'll just ask Lenovo Support or the seller personally.



Dungeon Keeper 3, under a different name, in the works. On kickstarter.

Top
 Profile  
 Post subject: Re: "Rate my Rig" thread PostPosted: 2012-07-20 08:15am
Offline
Sith Acolyte
User avatar

Joined: 2007-06-19 12:48pm
Posts: 5299
Location: Grazing on Hungarian steppes
What hungarian support companies I could reach, they refused to take any sort of stand.

However, the seller of the points to the part's GPRS capability and that with it I can recieve GPS signal. Is this true? Because I had a phone that also had GPRS and could receive data. Is it true for the modem as well?



Dungeon Keeper 3, under a different name, in the works. On kickstarter.

Top
 Profile  
 Post subject: Re: "Rate my Rig" thread PostPosted: 2012-07-20 11:35pm
Offline
Jedi Council Member
User avatar

Joined: 2004-01-31 04:48am
Posts: 1915
Location: In Rose's room, looking at a tiny floating whale
No. GPRS stands for General Packet Radio Service, and it's basically one of several methods a GSM device can use to connect to the Internet. The only way you can receive a GPS signal is if the device contains a GPS radio. If it doesn't, it may still be able to at least get an approximate location using GSM localization.



Image
どうして?お前が夜に自身を触れるから。
Long ago in a distant land, I, Aku, the shape-shifting Master of Darkness, unleashed an unspeakable evil, but a
foolish samurai warrior wielding a magic sword stepped forth to oppose me. Before the final blow was struck, I
tore open a portal in time and flung him into the future, where my evil is law! Now, the fool seeks to return to
the past, and undo the future that is Aku... -Aku, Master of Masters, Deliverer of Darkness, Shogun of Sorrow

Top
 Profile  
 Post subject: Re: "Rate my Rig" thread PostPosted: 2012-07-22 03:02pm
Offline
Lore Monkey
User avatar

Joined: 2002-07-04 06:35am
Posts: 5371
How are Asrock boards these days?



「かかっ―」

Top
 Profile  
 Post subject: Re: "Rate my Rig" thread PostPosted: 2012-07-26 08:31pm
Offline
Sith Devotee
User avatar

Joined: 2005-09-15 09:41pm
Posts: 2923
Location: Portland, Oregon
Same as they've always been? Towards the lower end, but still better then ECS or Biostar.



Anonymous facebooker on the "Snowmageddon" February 2010 DC snowstorm:
Image
Image

Top
 Profile  
 Post subject: Re: "Rate my Rig" thread PostPosted: 2012-07-27 01:29pm
Offline
Miles Dyson
User avatar

Joined: 2007-04-05 09:44pm
Posts: 7691
Location: Isle of Dogs
Customer who had that demo machine ordered a second system plus upgrade of existing machine with dual 10GBASE-T (10 gig) ethernet. Unfortunately AMD just pushed back the 7990 indefinitely again, at this point I have serious doubts they will ever release it. This means I am going to have to mess about with PCI-E extenders and splitters to try and cram 8 x watercooled AMD 7970s + 10gig NIC into motherboards with only 7 slots each.



Image
Image
Windhaven
~ Spirit of Flight ~

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

( Trailer : zeppelins, death rays, wormholes... )
( Opening cutscene / voice acting test )

Top
 Profile  
 Post subject: Re: "Rate my Rig" thread PostPosted: 2012-07-31 07:00pm
Offline
Jedi Knight
User avatar

Joined: 2008-04-25 02:46pm
Posts: 729
Location: Get off my lawn
Installed Intel 330 120 gig in render beast, currently reinstalling everything, demoting OCZ drive to page file only.



So I stare wistfully at the Lightning for a couple of minutes. Two missiles, sharply raked razor-thin wings, a huge, pregnant belly full of fuel, and the two screamingly powerful engines that once rammed it from a cold start to a thousand miles per hour in under a minute. Life would be so much easier if our adverseries could be dealt with by supersonic death on wings - but alas, Human resources aren't so easily defeated.

Seeing you get excited about an idea is like finding a warm spot in a swimming pool. It feels good, but it makes me kinda uneasy. Basic Instructions

Top
 Profile  
 Post subject: Re: "Rate my Rig" thread PostPosted: 2012-09-21 09:54am
Offline
Miles Dyson
User avatar

Joined: 2007-04-05 09:44pm
Posts: 7691
Location: Isle of Dogs
Finally managed to order some PowerColor 7990s ('Devil 13' edition). Had to go direct to the UK distributor, apparently the whole of the UK only had two allocated. Have ordered four to start with, will be putting them all into GPU Compute Prototype #2 with eight custom waterblocks. Should be fun.



Image
Image
Windhaven
~ Spirit of Flight ~

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

( Trailer : zeppelins, death rays, wormholes... )
( Opening cutscene / voice acting test )

Top
 Profile  
 Post subject: Re: "Rate my Rig" thread PostPosted: 2012-10-10 10:09am
Offline
Miles Dyson
User avatar

Joined: 2007-04-05 09:44pm
Posts: 7691
Location: Isle of Dogs
Quad Radeon 7990s turned up:

Image

These are the 'workstation edition' of the Powercolor 7990 Devil13; to the best of my knowledge we are the only customer to have these. Currently testing them with the original air coolers prior to fitting the custom nickel-copper waterblocks and integrating them all into the same machine;

Image

I can happily confirm that the 'impossible to disable crossfire on dual-GPU cards' bug that made the 5970 and 6990 unusable for GPGPU has been fixed for the 7990.



Image
Image
Windhaven
~ Spirit of Flight ~

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

( Trailer : zeppelins, death rays, wormholes... )
( Opening cutscene / voice acting test )

Top
 Profile  
 Post subject: Re: "Rate my Rig" thread PostPosted: 2012-10-11 01:05am
Offline
Jedi Master
User avatar

Joined: 2005-04-20 09:23pm
Posts: 1299
Location: Adelaide, Australia
How I wish I had the cash for that. Not that I'd actually have a use for it...

ePenis FTW! :)



Marcus Aurelius: ...the Swedish S-tank; the exception is made mostly because the Swedes insisted really hard that it is a tank rather than a tank destroyer or assault gun
Ilya Muromets: And now I have this image of a massive, stern-looking Swede staring down a bunch of military nerds. "It's a tank." "Uh, yes Sir. Please don't hurt us."

Top
 Profile  
 Post subject: Re: "Rate my Rig" thread PostPosted: 2012-10-11 10:39am
Offline
Miles Dyson
User avatar

Joined: 2007-04-05 09:44pm
Posts: 7691
Location: Isle of Dogs
atg wrote:
How I wish I had the cash for that.


Enterprise computing operates on a different level; these cards are quite cheap by workstation standards, which is part of the appeal. The four 7990 cards combined cost less than the CPUs + motherboard and are about 20% of the total components cost (25% if you include the custom waterblocks). Even with the max-spec no-compromise components these 8 GPU workstations are still less than half the price of the 8-CPU Nehalem-EX database servers, which are themselves go for small change compared to the large scale IBM POWER and zSeries machines. Plus in all cases, hardware acquisition costs are usually dominated by software, integration, rackspace, power and support costs.

Quote:
Not that I'd actually have a use for it...


There are AFAIK no consumer / gaming or even media workloads that would come close to achieving decent utilisation on this sort of machine; it would make about as much sense as using an 18-wheeler for your daily commute.



Image
Image
Windhaven
~ Spirit of Flight ~

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

( Trailer : zeppelins, death rays, wormholes... )
( Opening cutscene / voice acting test )

Top
 Profile  
 Post subject: Re: "Rate my Rig" thread PostPosted: 2012-10-11 08:16pm
Offline
Jedi Master
User avatar

Joined: 2005-04-20 09:23pm
Posts: 1299
Location: Adelaide, Australia
While most of my work has been in the SMB space I have had some exposure to the enterprise world so I know what you mean when it comes to pricing.

I know there is no consumer use for it, hence the ePenis comment, as that is all it would be if I got one ;)



Marcus Aurelius: ...the Swedish S-tank; the exception is made mostly because the Swedes insisted really hard that it is a tank rather than a tank destroyer or assault gun
Ilya Muromets: And now I have this image of a massive, stern-looking Swede staring down a bunch of military nerds. "It's a tank." "Uh, yes Sir. Please don't hurt us."

Top
 Profile  
 Post subject: Re: "Rate my Rig" thread PostPosted: 2012-10-13 04:45pm
Offline
Miles Dyson
User avatar

Joined: 2007-04-05 09:44pm
Posts: 7691
Location: Isle of Dogs
This is why three slot coolers are a bad idea;

Image

The Devil 13 brackets are custom and pretty much integral to the card, so I'm going to have to truncate them with the bandsaw before mounting the waterblocks.

Image

Had to remove the backplates to physically fit the top card into the slot; the clearance on the ASUS Z9PE-D8 WS is very tight. Will mount individual passive heatsinks on the rear memory chips. Seems a shame to throw away all this carefully engineered copper and aluminium, but alas Powercolor didn't want to ship bare cards;

Image



Image
Image
Windhaven
~ Spirit of Flight ~

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

( Trailer : zeppelins, death rays, wormholes... )
( Opening cutscene / voice acting test )

Top
 Profile  
 Post subject: Re: "Rate my Rig" thread PostPosted: 2012-10-14 11:31am
Offline
Miles Dyson
User avatar

Joined: 2007-04-05 09:44pm
Posts: 7691
Location: Isle of Dogs
Following application of bandsaw, cards now fit into chasis;

Image

Image

When doing this kind of modification it is essential to wear appropriate safety gear.



Image
Image
Windhaven
~ Spirit of Flight ~

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

( Trailer : zeppelins, death rays, wormholes... )
( Opening cutscene / voice acting test )

Top
 Profile  
 Post subject: Re: "Rate my Rig" thread PostPosted: 2012-10-14 05:15pm
Offline
Jedi Knight
User avatar

Joined: 2008-04-25 02:46pm
Posts: 729
Location: Get off my lawn
atg wrote:
I know there is no consumer use for it, hence the ePenis comment, as that is all it would be if I got one ;)


Well there is a use if you are using a GPU based renderer.
Alas I use Vue 10.5 Infinite which is CPU based so my Quadro 4000 sits idle whilst a pair of networked i7s do all the hard work.



So I stare wistfully at the Lightning for a couple of minutes. Two missiles, sharply raked razor-thin wings, a huge, pregnant belly full of fuel, and the two screamingly powerful engines that once rammed it from a cold start to a thousand miles per hour in under a minute. Life would be so much easier if our adverseries could be dealt with by supersonic death on wings - but alas, Human resources aren't so easily defeated.

Seeing you get excited about an idea is like finding a warm spot in a swimming pool. It feels good, but it makes me kinda uneasy. Basic Instructions

Top
 Profile  
 Post subject: Re: "Rate my Rig" thread PostPosted: 2012-10-15 12:31pm
Offline
Miles Dyson
User avatar

Joined: 2007-04-05 09:44pm
Posts: 7691
Location: Isle of Dogs
Fit-testing the liquid cooling components;

Image

There is more tubing on the other side of the case (to reduce the amount over the motherboard). This is a single-loop setup, albeit a fairly complex one.

Image

I've used a mix of 3/8th and 1/2 inch ID tubing and barb and compression fittings, as appropriate for different bits of the loop. It's fairly restrictive but that problem is solvable simply by using two of the most powerful pumps available.



Image
Image
Windhaven
~ Spirit of Flight ~

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

( Trailer : zeppelins, death rays, wormholes... )
( Opening cutscene / voice acting test )

Top
 Profile  
 Post subject: Re: "Rate my Rig" thread PostPosted: 2012-10-26 10:04am
Offline
Sith Acolyte
User avatar

Joined: 2007-06-19 12:48pm
Posts: 5299
Location: Grazing on Hungarian steppes
Ok, Stargrlider: what the hell are you using that for? Some sort of server machine or something?

Oh, and I was being bored while I discovered this: A GT630 card with 4 gigs or VRAM. Which sounds pretty good from where I can tell: that 4 gigabytes of VRAM is pretty rare (other 4-gig cards go for ten times as much as that) and the 630GT seems fairly new. Is it worthwhile for the price of roughly 74$ (56 euro)?



Dungeon Keeper 3, under a different name, in the works. On kickstarter.

Top
 Profile  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 917 posts ]  Go to page Previous  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 37  Next

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group